Förberedelser

Vad händer när en ny berättelse börjar röra på sig? Vad gör det med de som du redan skriver på? Jag växlar friskt mellan projekten. Det kanske inte går snabbt, men jag har roligt undertiden och projekten känns levande. Det händer att jag absorberas i ett projekt så till den milda grad att jag glömmer de andra, men det är sällsynt och lite skrämmande.

De gånger det inte handlar om att jag sugs in, nästan mot min vilja, i en berättelse är det vanligt att jag börjar med att kratta manegen. Det betyder att jag tar reda på allt jag kan om området jag tänkte skriva om, platsen och dess historia, om personerna och tiden de levde i. Ju mer kött jag har på benen innan jag börjar skriva desto bättre är det. Det blir få stopp i flödet senare för att jag behöver ta reda på saker.

Det är därför jag vet vad jag ska skriva om redan i höst, när Femrike vilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *