När det drar ihop sig

Hur ska man tänka när det drar ihop sig till batalj? Det är något som jag bekymrat mig för på sistone. Å ena sidan händer det mycket, en hel del viktigt dessutom men å andra sidan är det inte så roligt att läsa om. Det blir lätt en lek med tennsoldater, eller som att titta på när två personer spelar Risk. Det finns roligare saker man kan göra. Till saken här att jag är varken MÖP eller speciellt intresserad av gamla slag.

Så hur gör man något så träligt som krig spännande att läsa om utan att det blir å ena sidan så eländigt att det bli oläsbart men å andra sidan inte glorifierar det heller? Var är mittlinjen, den gyllene medelvägen? Finns den? Jag har nog funderat ut min strategi vid det här laget. Jag väljer en liten grupp personer som får bli mina ögon och öron. Resten, det som sker utanför deras räckvidd, får de veta via duva, kurir eller rykten. Återstår att se om jag lyckas göra det intressant också men jag ska göra mitt bästa, för jag vill inte hoppa över så viktiga saker. Jag kan knappast skippa något som ändrar livet på en hel kontinent…

Hur tänker du? Undvika, skumma förbi, djupdyka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *