Vad är ett namn?

Det är dags för mig att stänga dörren, för den här gången, till en magisk värld jag inte trodde jag skulle få besöka. Den började namnlös, som en vag idé och en känsla. Jag började i mitten och skrev åt båda hållen samtidigt, och det fungerade det också. Det finns några små detaljer kvar att fila på innan jag släpper taget. Namnet är en av de detaljerna. Obeslutsamheten gör mig svag.

Ska jag hålla fast vid det första namnet eller ska jag byta till det andra? Eller kombinera dem? Eller välja ett helt nytt?

Jag ser det för vad det är. Ett försök att slippa slutföra. Ett försök att få stanna kvar i magin och sällsamheten ett litet tag till. Jag vet ju egentligen vad boken heter, om jag tänker ett varv. Jag har nog vetat ganska länge.

Utöver namnvåndorna är jag helt oförmögen att formulera en text om vad det handlar om. Oavsett om man skriver e-bok eller för tryck behövs en kort förklaring till vad det är för bok. Och det vet jag inte. Det är en huvudvärk jag får överlåta på någon som kan se på dem med mer opartiska ögon än jag, tror jag. Jag har några förslag och tankar, men inget konkret som fungerar. Dessutom är jag en usel säljare.

Alltihop är ett utslag av separationsångest. Jag fångade honom i flykten och jag älskar honom, och det är därför jag har så svårt att låta honom gå.